Samen ondernemen
doe het met ROVé 

Belastingen in vogelvlucht

Elke inwoner van Nederland heeft te maken met belastingen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de dagelijkse uitgaven van boodschappen of aankopen doen. Als u op de kassabon of factuur kijkt ziet u dat de supermarkt of winkel u omzetbelasting in rekening brengt. Deze belasting wordt de indirecte belasting genoemd. 
Daarnaast zijn er directe belastingen, denk daarbij aan de inkomstenbelasting en voor rechtspersonen zoals de besloten vennootschap waarvoor de vennootschapsbelasting van toepassing is. Deze belasting wordt berekend over het verzamelinkomen. Dit inkomen bestaat uit de inkomsten zoals salaris of uitkering en voor ondernemers over de winst eventueel verlaagd met diverse aftrekposten. Voorts zijn de inkomsten uit aanmerkelijk belang (box 2) en het voordeel uit sparen en beleggen (box3) bepalend voor het verzamelinkomen.

Administratie en Advies ROVé Beuningen verzorgt jaarlijks een groot aantal belastingaangiften voor ondernemers en particulieren. 

Het is belangrijk dat de cliënten weten wat er in de aangifte(n) staat. Daarom ontvangt elke cliënt een goed en leesbaar overzicht van ons, zodat u precies kunt zien hoeveel belasting er betaald of ontvangen moet worden. Bij het verzorgen van de aangiften bekijken wij ook of dat het mogelijk is om het inkomen te middelen waardoor u wellicht een extra belastingteruggave kunt aanvragen.Als belastingconsulent kunnen wij een kopie van de belastingaanslagen rechtstreeks van de belastingdienst ontvangen. Naast de papieren aanslag welke door de belastingdienst naar u wordt gestuurd ontvangt ons kantoor een digitale aanslag. Wanneer de aangifte door ons kantoor is verzorgd zal de belastingdienst contact met onze medewerkers opnemen indien er nog vragen zijn.  


Onze diensten op het gebied van belastingen zijn
- inkomstenbelasting
- vennootschapsbelasting
- dividendbelasting
- omzetbelasting
- loonbelasting 
aangevuld met de winstaangifte(n) die gedaan moet worden voor de ondernemers


Handige links:

Belastingdienst 

Belastingwijzigingen per 1 januari 2024
 
 
 
E-mailen
Bellen