Samen ondernemen
doe het met ROVé 

Betalingsproblemen ?

Trek tijdig aan de bel !
Door de gestegen energieprijzen en inflatie zijn en komen veel bedrijven en particulieren in betalingsproblemen. Veelal uit schaamte probeert men vaak de problemen zelf op te lossen of te negeren. In veel gevallen wordt daar niets mee opgelost en wordt het probleem alleen maar groter. Vraag tijdig de gemeente of een andere instantie om hulp, veelal kunnen zij een objectief advies geven of helpen de betalingsproblemen op te lossen. Trek daarom tijdig aan de bel en neem contact met hen op. 

Als u belastingschulden heeft dan kunt u bij de belastingdienst om een betalingsregeling vragen, in bepaalde gevallen kunt u zelfs om kwijtschelding of buiten invordering verzoeken. Daarmee wint u tijd om de zaken weer op orde te krijgen. Dien het verzoek tijdig in. 
Zo'n regeling geldt wettelijk niet voor leveranciers. Maar u kunt wel proberen om betalingsafspraken te maken met de leverancier(s).  Doe dat voordat de betalingstermijn is verstreken en mocht u een gemaakte betalingsregeling niet na kunnen komen is het belangrijk om in contact te blijven met de leverancier. Daarmee laat u uw goede wil zien en is er vaak veel te bereiken. Bovendien voorkomt u deurwaarders- en gerechtskosten. 

Hoe te starten ?
De eerste stap is om een overzicht van de schulden te maken en contact op te nemen met de crediteur/leverancier(s). Noteer de gemaakte betalingsafspraak en bevestig deze schriftelijk. 
Om toezeggingen te kunnen doen moet u ook weten wat uw inkomsten zullen zijn, hiermee moet u immers de schuld mee inlossen. Vergeet daarbij niet uw privé opnamen voor de huishouding en probeer realistisch te zijn. Niets is vervelender dan de betalingsafspraken te herzien omdat het geld er niet is. 

Neem de uitgaven kritisch onder de loep
Dit moet u natuurlijk niet letterlijk nemen. Maak een uitdraai van uw grootboekadministratie van het afgelopen jaar en de lopende periode, gebruikt u alle abonnementen nog waarvoor u al jarenlang een fikse bijdrage betaald? Kunt u de brutowinstmarge verhogen door met de leveranciers over de inkoopprijzen te gaan onderhandelen, wellicht bent u bij een andere leverancier goedkoper uit of kunt u extra korting bedingen. Niet geschoten is immers altijd mis. 
Wellicht kunt u zelf meer aan uw administratie doen waardoor u op de accountantskosten kunt besparen of moeten de afgesloten verzekeringen nader worden bekeken. Mogelijk is een andere verzekeraar goedkoper, al dit soort zaken kunnen u een besparing opleveren. 


 
 
 
E-mailen
Bellen