NU - Economie

https://www.nu.nl/economie

Kun je geen fiets, sportles of laptop voor je kind betalen? Check deze fondsen

2022-09-25

Anna Jacobs

We worden met z'n allen een stukje armer, zei minister Sigrid Kaag (Financiën) afgelopen dinsdag. Steeds meer gezinnen hebben moeite om rond te komen. Op deze plekken kun je als ouder of verzorger aankloppen als je een schoollaptop, nieuwe voetbalkleren of de contributie van de zwemles voor je kind niet kunt betalen.

Klanten blijven weg uit winkels vanwege stijgende inflatie

2022-09-25

Ertan Basekin

We kopen steeds minder kleding en woonartikelen als vazen, potten en meubels nu de energie- en voedselprijzen verder stijgen. "We merken dat consumenten terughoudender worden sinds de laatste vier weken", zegt algemeen directeur Jan Meerman van INretail, de brancheorganisatie voor de sport-, mode- en schoenenbranche, in gesprek met NU.nl.

Hoe kom jij rond? Marieke (21): ‘Doorstuderen voor mij echt een geldkwestie’

2022-09-24

Kelly van Zuijdam

De boodschappen worden duurder, net als energie en benzine. Voor starters is het moeilijk om een huis te vinden. En studenten bouwen soms torenhoge studieschulden op. In deze rubriek vertellen jonge mensen hoe zij rondkomen en geeft het Nibud tips. Zo regelt Marieke (21) haar geldzaken.

Drukte op Schiphol, reizigers moeten opnieuw buiten wachten

2022-09-24

onze nieuwsredactie

Op Schiphol staan zaterdag opnieuw lange rijen. Bij vertrekhal 1 moeten de reizigers soms ook buiten onder de overkapping staan. Volgens een woordvoerder loopt alles wel goed door. De wachttijd voor de security zou ongeveer een uur bedragen.

Delfzijlse aluminiumfabriek ontslaat personeel vanwege hoge energieprijzen

2022-09-24

onze nieuwsredactie

De Delfzijlse aluminiumfabrikant Aldel ontslaat zo'n 175 van de 200 medewerkers. De metaalfabriek ligt sinds begin september stil omdat het met de hoge energieprijzen onmogelijk is geworden om rendabel te blijven produceren. Nu gaat het met zo'n 25 medewerkers verder.

<
1